Vriendinnen verhuizen & vakantie

Klazien Teeuwissen Geen categorie

Vriendinnen verhuizen en vakantie

Nog voor iedereen uitvliegt naar Frankrijk, Oostenrijk, Drenthe of Twente komen we nog een avondje bij elkaar. Het is heerlijk weer en op de tafel staan 7 glazen rosé, aan de buitenkant van het glas parelen waterdruppels. Welverdiend, we hebben vandaag met elkaar verhuist. Een van de vriendinnen vond het nodig om een flat te kopen op 20 meter afstand van haar huidige flat. In een ander gebouw en op een andere verdieping. Een makkie, zou je zeggen, maar toch puffen de vriendinnen nog na.

Verhuizen versus Vakantie

Eigenlijk is vakantie ook een kleine verhuizing” verzucht een van de vriendinnen. Je verplaatst je hele hebben en houden voor een paar weken, met als doel het beter te krijgen, te ontspannen, te genieten van alles wat er (nieuw) is. Mooie vergelijking, vinden we allemaal. Je kijkt uit naar de vakantie, maar tegen de tijd dat het werkgedoe een beetje op de achtergrond raakt, is de vakantie al voorbij. En als je weer thuis bent, moet je direct weer aan de gang met de was, je werk, is je mailbox weer helemaal vol en binnen 2 dagen ben je vergeten dat je vakantie hebt gehad. Nou, die vakantiestress herkennen we wel. Iemand meent: “Daar heb ik nou geen last van!” Dat leidt tot een uitwisseling van tips.

Vriendinnen tips om relaxed op vakantie te gaan

  1. Zet kruisen in je agenda = geen afspraken! De 2 laatste én de eerste 2 dagen na je vakantie. Je hebt tijd om je mailbox te schonen en je werkplek op te ruimen.
  2. Oefen in de week voor je op vakantie gaat, in het niets doen: dus geen afspraken meer, alleen die onder de noemen van ‘vakantieactiviteit’ vallen.
  3. Klop regelmatig op de zijkant van je hand (karatepunt uit ‘EFT, maar daarover na de vakantie meer) en zeg hardop 3 x de volgende zin: “hoewel ik nog geen vakantie heb en nog van alles moet doen, toch oefen ik nu in het genieten en loslaten”. En je haalt een paar keer diep adem.
  4. Hang twee weken van tevoren een groot leeg papier op met de kop ”voor na de vakantie” en zet alles dat na de vakantie moet of niet vergeten mag worden erop. Zo hoef je het niet te onthouden en weet je zeker dat na de vakantie de draad weer rustig kan worden opgepakt.

Ons blog volgen? Klik hier

De vriendinnen oefenen alvast met het kloppen op hun hand en genieten ontspannen van hun glas wijn. We gunnen onszelf de verhuizing en de vakantie.

PS. Verhuizen en vakantie zijn zo stressvol, omdat je van veel dingen (tijdelijk of voorgoed) afscheid moet nemen. Van verantwoordelijkheden, taken, de vertrouwde omgeving en van de herinneringen. Je moet in korte tijd beslissingen nemen en in beperkte tijd. En dan ook nog voor zowel op je werk en in je privéleven; een heel geregel en gedoe. Wil jij het anders doen nog dit jaar, of volgend jaar? Schrijf je in voor de 2 daagse training …..