Cursus polariteitsmassage

Deze 2-daagse cursus Polariteitsmassage is gebaseerd op de theorie dat er in het lichaam een energiepatroon bestaat waar het lichaam gebruik van maakt om zichzelf te genezen. Dit energiepatroon is in feite de essentie van het leven: de levensenergie. Soms wordt deze stroom van energie verstoord of raakt geblokkeerd. Als de energiematrix zichzelf kan herstellen is er niets aan de hand. Echter, als op één of andere manier het zelfgenezend vermogen van het lichaam niet aan de slag kan door een diepgaand verschoven evenwicht, dan treden er chronische klachten op. Een polariteitsmassage kan blokkades opheffen en de energiestroom weer in evenwicht brengen. De levensenergie vormt een verbinding tussen lichaam en geest. Er ontstaat balans.

Tijdens de cursus behandelen we de theorie van de polariteit en de elementen die daaraan verbonden zijn. Tijdens de praktijk richten we ons op het oefenen van de polariteitstechnieken. Je leert verbindingen te leggen en blokkades te neutraliseren. Je krijgt zo een handreiking om je werk in de praktijk te verbreden met nieuwe praktische massagetechnieken en -grepen. Daarnaast zul je beter in staat zijn om dieper liggende oorzaken te herkennen en te neutraliseren en kun je op bepaalde punten bewuster probleemgericht werken.
Tijdens de praktijk behandelen we op de eerste dag de rugzijde en op de tweede dag de buikzijde.

Doelstelling:

  • verwerven van inzicht over de polariteit en haar principe
  • verwerven van inzichten in de anatomische, fysiologische en energetische aspecten
  • vertrouwd raken met theoretische achtergronden van deze massage, de indicaties en contra-indicaties ervaren en begrijpen waar en hoe we onverwerkte emotionele conflicten als gestagneerde energie in ons lichaam vasthouden
  • leren om verschillende massagetechnieken uit te voeren en toe te passen
  • leren van de basisgrepen van de polariteitsmassage
  • dieper liggende oorzaken leren herkennen en neutraliseren
  • bewuster probleemgericht leren werken
  • het leggen van verbindingen tussen orgaanstelsel en de blokkades in het lichaam

Doelgroep: massagetherapeuten en voetreflextherapeuten die kennis willen maken met de polariteitsmassage. Er wordt telkens een verbinding gemaakt met de voeten en voetreflex.

Niveau: HBO

Duur: 2 dagen van 9.30 uur – ca. 16.30 uur (ca. 45 min. lunchpauze)

Locatie: divers – zie data

Prijs: € 199,- incl. koffie/thee/water, uitgebreide syllabus, Bewijs van Deelname

Data: voorjaar 2024 en najaar 2024

Docent: Jannie Klaren

Zelf meenemen: lunchpakket en handdoeken