Krachtige vriendinnen

Klazien Teeuwissen Geen categorie

Ook deze avond zijn de vriendinnen weer bij elkaar. Na wat heen en weer gekeuvel komt het gesprek op de term ”in je eigen kracht staan’.

Op eigen kracht

“Mijn baas zegt dat te pas en te onpas: Meid ga in je kracht staan”. Een van de vriendinnen zegt het op een toon, die stimulerend opzwepend klinkt. Een andere vriendin herkent het wel: Dat is makkelijk gezegd. Gisteren had ik een gesprek met mijn man, die vindt dat ik teveel voor een ander doe en geen nee durf te zeggen. Hij zegt dan dat ik ‘`voor mijzelf moet gaan staan……’

Maar hoe?

Er volgt een hele discussie over wat bedoeld wordt met in ‘je eigen kracht gaan staan”. Hoe doe je dat? Moet ik dan bitsiger worden, of juist standvastiger? Moet je je idealen volgen of juist bij je eigen ik blijven? Moet je dan sterker zijn, maar sterker als wie of wat???

Zoals vaak vliegen de dames van links naar rechts over het onderwerp.

“Je moet in jezelf geloven….. “; het wordt opeens stil..

Geloven in jezelf

Degene die dat zegt is de vriendin die goed is in twijfelen en bekend staat als ‘volgend’.

“Ja, ik las ergens: als jij niet in jezelf geloofd, geloven anderen ook niet in jou. Daar heb ik over lopen nadenken. “

Je innerlijke kracht

Wat bedoeld wordt met ‘in eigen kracht staan’ is dat je weet wat voor jou belangrijk is en wat jou drijft in het leven. Dat je je kwaliteiten kent en daarnaar handelt. Dat je ‘vanbinnen’ weet wat goed voor je is.

Ja ja, ‘Ken u zelf Broeder’ (zelfs van Kooten en de Bie worden erbij gehaald), maar dan in de zuster variant. Powervrouwen! De onmacht door het systeem. De vriendinnen duikelen weer over elkaar heen. Hun valkuil kennen ze wel: te veel praten. Maar hebben we ook antwoorden?

Je kracht vinden of beter benutten

Wij van het Wijze leven weten uit ervaring dat met elkaar in gesprek gaan over levensvragen helpt. Maar we weten ook dat het helpt om dat op een gestructureerde manier te doen. Daarom organiseert het Wijze Leven workshops; om als mens van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Kom met ons kennis maken tijdens een avond workshop en/of een van onze workshops. Zie de agenda op onze website

  • 11 december 19.30 uur: Omgaan met de Stresskerst
  • 16 en 17 februari 2018: 2 dgn workshop Persoonlijke ontwikkeling (Van Wens naar Werkelijkheid)
  • Voor wie liever individueel wil, is er een intensief coachingstraject.

Ons blog volgen? Klik hier

De discussie ebt weg, maar op de achtergrond klinkt een liedje van Andre Hazes:

Zij gelooft in mij. En jij, geloof jij in jezelf?