Afwezige vriendinnen

Klazien Teeuwissen Geen categorie

Het is weer eens zover; een feestje. Een van de vriendinnen heeft de goede gewoonte om op haar verjaardag al haar vriendinnen uit te nodigen voor een maaltijd. Onbekende vriendinnen worden aan elkaar voorgesteld, met uitgebreid verhaal wat de relatie is en de wijn ….. O je gelooft het niet: is ze de witte wijn vergeten.

Is iedereen er?

Die wijn is snel opgelost, de winkel is dichtbij. Het gezellige gebabbel in de tuin verplaatst zich naar de grote keukentafel. Daar valt het opeens op dat een van de vaste vriendinnen er niet is. Of iemand daar iets van weet? Nee, ze heeft niet afgezegd, met niemand contact opgenomen en ook niet gereageerd op de vriendinnen app, toen het ging om het kado.

Al snel komen er reacties:” Nou dat is raar: dat doe je toch niet! Je laat toch eventjes iets van je horen?”, “Zullen we even bellen? Er kan toch iets gebeurd zijn.”. Iemand oppert: “Ik vind dat ze de laatste tijd zich een beetje terugtrekt, de vorige keer was ze er ook niet”. Ongemerkt gaat de wijnfles rond, het gesprek weer door en geniet iedereen van de heerlijke salades en hartige taart. De afwezigheid van de vriendin raakt weer op de achtergrond.

Geen vriendin is hetzelfde

Het is niet dat ze geen interesse hebben, maar iedereen zit nu eenmaal anders in elkaar. Iedereen heeft zo zijn beweegredenen om iets wel te doen of om iets voor zicht uit te schuiven. Neem nou de vriendin: misschien zit zij wel met een burn-out thuis, zonder energie om naar een feestje te gaan, te moe om te bellen, te moe om ook maar enig initiatief te nemen. Dat was toch fijn om te weten, dan kun je als vriendin iets ondernemen.

Maar wat als iemand in jouw omgeving al haar/zijn aandacht moet hebben bij mantelzorg, de kinderen of …met wat dan ook. En zichzelf (en vrienden) daardoor dreigt vergeten?

Daar heb je toch vriendinnen voor

Dit gebeurt ons toch allemaal wel eens. Het leven vraagt je aandacht. Zo trek je veel met iemand op en zo is het weer een jaar of langer geleden dat je elkaar sprak. De vraag is: wat maakt dat je het uitstelt om contact op te nemen? Zijn het angstscenario’s of hoop je gewoon dat er niets erg is (en dat is het vaak ook niet)? Wat vaak gebeurd, is dat er gedachten ontstaan als: “wat zal ze wel van mij denken”, “Ik kan nu toch niet meer bellen? “.

Wat is jouw reden om uit te stellen om contact op te nemen met degene aan wie je denkt en waarvan je niet weet hoe het met haar/hem is? Het is nooit te laat! Volg je impuls, bel of mail, zoek iemand op en luister wat er is.

Hoe kunnen wij je helpen?

Tijdens trainingen en workshops helpt het Wijze Leven jou; om inzicht te krijgen in jouw (ongewenste) gevoelens, gedachten en lichaamssensaties. Zodat je ruimte krijgt om de keuzes te maken die bij jou passen.

En de vriendin die er niet was?

Die was op vakantie, is verliefd en geniet van het leven; ook dat is fijn om te weten.

Ons blog volgen? Klik hier Lees in onze nieuwsbrief meer over ‘afwezig zijn’.