Vriendinnen en een mooie zomer die weer voorbij is

Klazien Teeuwissen Geen categorie

Na de lange lome zomer is het weer tijd voor het jaarlijkse ‘afscheid van de zomer – etentje’. Iedereen is weer present, gebruind en in goede stemming. Natuurlijk klinkt uit de geluidsboxen: t’ is weer voorbij die mooie zomer…. Heel flauw, maar wel waar.

Het was geweldig

Natuurlijk vertelt iedereen wat ze deze zomer hebben gedaan. Het was heerlijk, zo lekker ontspannen, zoveel gezien, genoten van de omgeving, stad en van het land. Leuke mensen ontmoet, vrienden gemaakt; de superlatieven gaan over tafel.

Natuurlijk had niemand zin in het werk gehad, maar na een paar dagen (eentje al binnen een uur) was het of ze nooit weggeweest waren. Volgens iemand op de radio, moet je foto’s van je vakantie op je beeldscherm plaatsen, waardoor je je herinneringen langer vasthoudt. Een andere tip is, om meteen je volgende vakantie al te plannen, zodat je daar naar uit kunt kijken.

Iemand biecht op: Pas tegen het einde van mijn vakantie kon ik het werk loslaten en echt ontspannen, maar op de terugreis voelde ik de werkstress alweer op komen.

Het was eigenlijk niet zo geweldig

Natuurlijk zijn er ook de verhalen die hilarisch zijn, die je goed kunt vertellen in je vriendenkring. Na enige tijd, nemen de kleine lasten van de vakantie het gesprek over. De vieze wc’s, kinderen die de activiteiten niet leuk vonden, de irritaties, de steken onder water…. Zo ontspannen was het ook weer niet, misschien wel weer blij dat het voorbij is.

Een van de vriendinnen verzucht dat haar relatie in de vakantie wel weer oké was, maar een paar dagen thuis en het gemopper en de irritaties waren weer begonnen. Ze heeft het zo gehad met ‘die man’. Weet je, oppert een vriendin, dat na de vakanties het aantal echtscheidingen het hoogst is? Ze krijgt een por: Lekker hoor, dat is opbeurend!

Onverwacht

Natuurlijk verwacht je dat de vakantie goed is. Helaas loopt het in werkelijkheid vaak iets anders. De oudste vriendin kent deze verhalen wel. Iedereen doet net of de vakantie heel leuk was, maar ondertussen worden de irritaties en de tegenvallers verzwegen. Maar verzucht ze: Soms is het leven niet leuk, waarom verwacht iedereen dan dat een vakantie dat allemaal oplost.

Het wordt stil in de groep vriendinnen, ieder zo met zijn eigen gedachten. Wat ze denken weten we niet. Maar zo vanzelfsprekend is het niet om een fijne vakantie te hebben. Het kan zomaar heel anders een akelige periode zijn geweest. Die zich nu voorneemt het de volgende keer HEEEL anders doen of voor een nieuwe uitdaging in het leven staat.

Hoe kunnen wij je helpen?

We kunnen je persoonlijk helpen om bijv. inzicht te krijgen in wat van jou is en waar je invloed op kunt uitoefenen. Samen ontwarren we je negatieve gedachten en gevoelen. Zo krijg je jouw verwachtingen helder en reëel en zul je bewust je keuzes maken.

En de vriendin voor wie de vakantie echt heerlijk was? Die heeft haar foto’s op haar laptop gezet en de herfstvakantie geboekt.

Meer lezen over afscheid nemen? Vraag onze nieuwsbrief aan!